0

Citron/timianmarinerede kalvekoteletter, bagte skalotteløg og dadeltomater med kapers, rucolasalat og blød polenta

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Marinade: Riv skallen fra hele citronen fint og pres saften fra citronen henover. Tilsæt timianblade, 1 dl olie, et lille nip salt og et godt kværn peber og pisk det godt sammen. Vend koteletterne i marinaden og lad kødet marinere ved stuetemperatur i et kvarters tid. Tag koteletterne op af marinaden og læg dem i en passende størrelse bradepande. Sæt dem øverst i en 225 grader varme ovn i 10 min. og vend dem én gang undervejs. Hæld marinaden over og bag i yderligere 2-5 min. (efter ønske).

Løg og tomater: Pil skalotteløgene (men lad toppen sidde), halver dem og vend dem sammen med balsamico, lidt olie, salt og peber. Bred dem ud i en lille bradepande og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15 min. (til de er gyldne). Vend de hele små tomater i og bag i yderligere 10-15 min. Tag bradepanden ud, vend kapers i og smag til.

Polenta: Bring 1½ liter vand i kog sammen med smørret og 1 tsk. salt. Tilsæt polentamelet i en tynd stråle under konstant piskning. Skru ned for varmen og rør til polentaen tykner - ca. 3 min. Smag til med salt og server snarest.

Anretning: Anret en god portion polenta på midten af hver tallerken og læg en kotelet (se video ovenover) ovenpå. Fordel løg/tomat/kapersblandingen derpå, dryp med den varme marinadesky og top med rucolasalat.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?