0

Citron/timianmarinerede kalvekoteletter, bagte skalotteløg og dadeltomater med kapers, rucolasalat og blød polenta

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Marinade: Riv skallen fra hele citronen fint og pres saften fra citronen henover. Tilsæt timianblade, 1 dl olie, et lille nip salt og et godt kværn peber og pisk det godt sammen. Vend koteletterne i marinaden og lad kødet marinere ved stuetemperatur i et kvarters tid. Tag koteletterne op af marinaden og læg dem i en passende størrelse bradepande. Sæt dem øverst i en 225 grader varme ovn i 10 min. og vend dem én gang undervejs. Hæld marinaden over og bag i yderligere 2-5 min. (efter ønske).

Løg og tomater: Pil skalotteløgene (men lad toppen sidde), halver dem og vend dem sammen med balsamico, lidt olie, salt og peber. Bred dem ud i en lille bradepande og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15 min. (til de er gyldne). Vend de hele små tomater i og bag i yderligere 10-15 min. Tag bradepanden ud, vend kapers i og smag til.

Polenta: Bring 1½ liter vand i kog sammen med smørret og 1 tsk. salt. Tilsæt polentamelet i en tynd stråle under konstant piskning. Skru ned for varmen og rør til polentaen tykner - ca. 3 min. Smag til med salt og server snarest.

Anretning: Anret en god portion polenta på midten af hver tallerken og læg en kotelet (se video ovenover) ovenpå. Fordel løg/tomat/kapersblandingen derpå, dryp med den varme marinadesky og top med rucolasalat.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Kommentarer og forslag til opskriften