0

Cognacflamberede jomfruhummere med mandelpersillesmør og hummersauce

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Smør: Kom mandlerne i en foodprocessor og kør dem til helt fint mel. Tilsæt smør, plukket persille og pillet hvidløg, krydr med salt og peber og kør det sammen til en ensartet grøn kryddersmør.

Sauce: Hæld hummersuppe, fløde og ¼ dl cognac i en kasserolle og lad det simre til det er tyknet let. Pisk sennep og finthakket estragon i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Jomfruhummere: Flæk hummerne hele vejen igennem og fjern tarmen. Læg dem i et passende størrelse ovnfast fad, krydr med lidt salt og peber og fordel kryddersmørret oven på. Sæt hummerne under ovngrillen ved 225 grader i 4-5 min. til de lige er møre. Varm imens ½ dl cognac op til kogepunktet i en kasserolle. Tag fadet ud af ovnen, dryp cognacen jævnt henover og sæt forsigtigt ild til. Lad ilden dø ud og server straks med saucen i en skål ved siden af.

Server sammen med små kogte kartofler og en stor skål sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?