0

Confiterede andelår med æblechutney og grønne kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Andelår: Læg dem i et ovnfast fad sammen med fedtet, der er i pakken. Dæk med stanniol og sæt fadet nederst i en 175 grader varm ovn i 10 min. Skru op til 225 grader og start ovngrillen. Fjern stanniolen når grillen er godt varm, flyt fadet op i toppen af ovnen og giv lårene 3-5 min. til de har taget lidt farve – hold øje med dem!

Chutney: Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus og skær æblekødet i grove tern. Kom dem i en lille gryde sammen med farin, 1 fed fintsnittet hvidløg, ingefær, rosiner og vineddike og kog det langsomt op. Læg låg på og lad det simre i 10 min. - der skal kun røres hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber og lad chutneyen køle af til den er håndvarm.

Kartofler: Kog kartoflerne med skræl og pil dem. Blend krydderurter (fx persille, dild, basilikum og purløg) sammen med olivenolie til en jævn masse og krydr med salt og peber. Vend kartoflerne med olien og hold dem lune indtil servering.

Server sammen med en sprød grøn salat.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?