Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke fritter.
Kom kartoflerne i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 min.
Dryp dem af i en sigte i et par minutter, kom dem derefter i en skål, og krydr med salt samt 4-5 spsk. god olivenolie.
Bred kartoflerne ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 - 30 min., til alt er gyldent og sprødt.
Drys med lidt salt og halvdelen af cajun krydderierne.
Skær kyllingekødet i store strimler, og krydr med salt og southern fried chicken spices.
Vend kødet med lidt hvedemel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn tyk melklister), og vend dem til sidst i cornflakes, som du først har knust med hænderne.
Læg kyllingen i et ildfast fad, og steg den i ovnen ved 200 grader, til den er gylden og netop gennemstegt. Krydr med lidt salt.
Kog de hele upillede majskolber i rigeligt godt saltet vand i 8 min. Lad dem køle let af, og fjern blade og fimrehår.
Pensel majskolberne med olivenolie eller smeltet smør, og steg dem under jævnlig vending ved max. varme i din ovn eller airfryer i ca. 10 min. Krydr med salt.
Så snart kolberne er færdige, tages de af varmen, inden du drysser med det sidste af cajun krydderiblandingen samt lidt ekstra salt.
Fif: det er lækkert at dryppe med lidt limesaft. Og har du en god mayonnaise stående i køleskabet, kan du med fordel pensle majskolberne med lidt af den, inden du drysser med krydderierne.
Som vist!
Southern fried chicken spices indeholder:
27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften