0
Cornflakes-stegt kylling med cajun style majskolber og fritter

Cornflakes-stegt kylling med cajun style majskolber og fritter

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

bagekartoflercajun krydderi
1 min.
Fritter

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke fritter. 

Kom kartoflerne i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 min.

Dryp dem af i en sigte i et par minutter, kom dem derefter i en skål, og krydr med salt samt 4-5 spsk. god olivenolie.

Bred kartoflerne ud på en bageplade, og bag dem i ca. 20 - 30 min., til alt er gyldent og sprødt.

Drys med lidt salt og halvdelen af cajun krydderierne. 

kyllingebryst uden skindsouthern fried chicken spicescornflakes
10 min.
Cornflakes-stegt kylling

Skær kyllingekødet i store strimler, og krydr med salt og southern fried chicken spices.

Vend kødet med lidt hvedemel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn tyk melklister), og vend dem til sidst i cornflakes, som du først har knust med hænderne.

Læg kyllingen i et ildfast fad, og steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min., til den er gylden og netop gennemstegt. Krydr med lidt salt.

majskolber
20 min.
Cajun style majskolber

Kog de hele upillede majskolber i rigeligt godt saltet vand i 8 min. Lad dem køle let af, og fjern blade og fimrehår.

Pensel majskolberne med olivenolie eller smeltet smør, og steg dem under jævnlig vending ved max. varme i din ovn eller airfryer i ca. 10 min. Krydr med salt.

Så snart kolberne er færdige, tages de af varmen, inden du drysser med det sidste af cajun krydderiblandingen samt lidt ekstra salt.

Fif: det er lækkert at dryppe med lidt limesaft. Og har du en god mayonnaise stående i køleskabet, kan du med fordel pensle majskolberne med lidt af den, inden du drysser med krydderierne. 

40 min.
Anretning

Server kylling, majs og fritter sammen. Har du lidt god chilisauce og/eller ketchup, kan du servere det dertil. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.