0
Cottage pie med garam masala linser og cremet mos

Cottage pie med garam masala linser og cremet mos

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i ca. 15 min., til de er helt møre. 

løghvidløggaram masalatomatpassatarøde linser
10 min.
Rør linserne

Hak løg og hvidløg groft, og steg dem i et godt skvæt olie på en varm pande med høje kanter i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne og møre.

Tilsæt linser og krydderiblanding, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld tomatpassata i, og lad det simre i ca. 10 min.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

fløde 38% (piskefløde)
20 min.
Rør mosen

Dræn vandet fra kartoflerne (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris.

Tilsæt fløde, indtil mosen har en cremet, fluffy konsistens (undgå at piske mosen). Smag til med salt. 

æg
25 min.
Saml retten

Kom linserne i et ildfast fad.

Vend kartoffelmosen med æggeblommen, og spred den udover linserne i et jævnt lag. Træk evt. streger i mosen med en gaffel.

Bag retten i ca. 30 min., indtil mosen har fået godt med farve.

60 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
706 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,8 g
Kulhydrat:
79,7 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
10,5 g
Protein:
27,5 g