Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i ca. 15 min., til de er helt møre.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Hak løget og hvidløget groft og overfør til en varm pande med høje kanter og tilsæt et godt skvæt olie.
Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne og møre.
Tilsæt linserne og krydderiblandingen, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld passataen i, og lad det simre i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Dræn vandet fra (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt fløden, indtil mosen har en cremet, fluffy konsistens. Undgå at piske mosen. Smag til med salt.
Vend kartoffelmosen med æggeblommen, og spred den udover kødsovsen i et jævnt lag. Træk evt. streger i mosen med en gaffel.
Bag retten i ca. 30 min., indtil mosen har fået godt med farve.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kundekommentarer ()