Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i ca. 15 min., til de er helt møre.
Hak løg og hvidløg groft, og steg dem i et godt skvæt olie på en varm pande med høje kanter i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne og møre.
Tilsæt linser og krydderiblanding, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld tomatpassata i, og lad det simre i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Dræn vandet fra kartoflerne (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris.
Tilsæt fløde, indtil mosen har en cremet, fluffy konsistens (undgå at piske mosen). Smag til med salt.
Kom linserne i et ildfast fad.
Vend kartoffelmosen med æggeblommen, og spred den udover linserne i et jævnt lag. Træk evt. streger i mosen med en gaffel.
Bag retten i ca. 30 min., indtil mosen har fået godt med farve.
Servér retten direkte fra ovnen.
Kommentarer og forslag til opskriften