0

Cottage pie med garam marsala linser og cremet mos

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i ca. 15 min., til de er helt møre. 

løghvidløggaram masalatomatpassatarøde linser
10 min.
Rør linserne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Hak løget og hvidløget groft og overfør til en varm pande med høje kanter og tilsæt et godt skvæt olie.

Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne og møre.

Tilsæt linserne og krydderiblandingen, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld passataen i, og lad det simre i ca. 10 min.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

fløde 38% (piskefløde)æg
20 min.
Rør mosen

Dræn vandet fra (men gem det), og mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt fløden, indtil mosen har en cremet, fluffy konsistens. Undgå at piske mosen. Smag til med salt. 

25 min.
Saml retten

Vend kartoffelmosen med æggeblommen, og spred den udover kødsovsen i et jævnt lag. Træk evt. streger i mosen med en gaffel.

Bag retten i ca. 30 min., indtil mosen har fået godt med farve.

60 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?