0
Cottage pie med stuvet mørksej og persille

Cottage pie med stuvet mørksej og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Man kan sagtens spise kartoffelmosen og fiskeretten hver for sig, hvis man ikke har tid til, at det skal bage færdigt i ovnen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog stykkerne i ca. 15 min., indtil de er helt møre.

porregulerod
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak porre og gulerod fint, og overfør begge dele til en kasserolle med 1 spsk. olie pr. person.

Steg grøntsagerne ved middel varme  i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til de bliver gyldne og bløde.

persille
20 min.
Hak persillen

Hak persillen groft.

æg
25 min.
Rør mosen

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Sigt væden fra kartoflerne. 

Knæk ægget og pisk æggeblommen med 1 spsk. vand.

Mos kartoflerne med et piskeris (hæld lidt fløde i, hvis den er for tyk). Tilsæt æggeblommen, og pisk den godt ind i mosen.

Smag til med salt og revet muskatnød.

mørksejfilet uden skindfløde 9%
35 min.
Rør sovsen

Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kasserollen til porre og gulerod, og rør i yderligere 1 min. Hæld fløden i, og lad det simre.

Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm., og kom dem i sovsen sammen med persillen. Lad retten simre et par min., indtil fisken begynder at flage.  

Smag sovsen til med salt, peber og lidt eddike.

40 min.
Saml retten

Hæld fiskeretten i et ildfast fad, og kom et tykt lag kartoffelmos henover, så det ligger jævnt henover.

Bag retten i ca. 20 min., indtil kartoffelmosen har fået godt med farve.

60 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
529 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
46,9 g
heraf sukkerarter:
11,7 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
33,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?