Man kan sagtens spise kartoffelmosen og fiskeretten hver for sig, hvis man ikke har tid til, at det skal bage færdigt i ovnen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog stykkerne i ca. 15 min., indtil de er helt møre.
Hak porre og gulerod fint, og overfør begge dele til en kasserolle med 1 spsk. olie pr. person.
Steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, til de bliver gyldne og bløde.
Hak persillen groft.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Sigt væden fra kartoflerne.
Knæk ægget og pisk æggeblommen med 1 spsk. vand.
Mos kartoflerne med et piskeris (hæld lidt fløde i, hvis den er for tyk). Tilsæt æggeblommen, og pisk den godt ind i mosen.
Smag til med salt og revet muskatnød.
Hæld 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kasserollen til porre og gulerod, og rør i yderligere 1 min. Hæld fløden i, og lad det simre.
Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm., og kom dem i sovsen sammen med persillen. Lad retten simre et par min., indtil fisken begynder at flage.
Smag sovsen til med salt, peber og lidt eddike.
Hæld fiskeretten i et ildfast fad, og kom et tykt lag kartoffelmos henover, så det ligger jævnt henover.
Bag retten i ca. 20 min., indtil kartoffelmosen har fået godt med farve.
Servér retten direkte fra ovnen.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()