0
Bulgur med abrikos, saltet cashewnødder og mynteyoghurt

Bulgur med abrikos, saltet cashewnødder og mynteyoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Søde abrikoser og saltet og ristet cashewnødder topper en klassisk bulgur, der serveres med frisk mynteyoghurt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hakket oksekødgulerøddertørrede abrikosercashewnødderras el hanout
1 min.
Kødet

Abrikoserne hakkes mellemfint.

Gulerødderne skrælles og skæres i mundrette bidder.

Cashewnødderne ristes på en tør pande, til de begynder af få brune pletter. Ryst panden undervejs. Hæld salt over de stadig varme cashewnødder og hak dem groft, når de er kølet lidt af.

Steg gulerødderne og kødet i olie ved høj varme på panden, til det bruner. Hvis du laver mad til mere end 3 personer, kan du brune kødet og grøntsagerne af to omgange, for at undgå at kødet "koger".
Smag til med ras el hanout (pas på, krydderiet er stærkt og du kan altid tilsætte mere senere) og abrikoserne, samt så meget vand, at det lige dækker.
Lad simre til næsten al vandet er fordampet, smag til med salt og peber, samt evt. mere ras el hanout og lad det trække under låg.

myntecitrongrov bulgurgræsk yoghurt, 10%
10 min.
Bulgur

Hæld bulguren op i en stor skål og hæld så meget kogende vand over, at det lige dækker. Film skålen og lad bulguren trække 10 minutter.

Mynten skylles og hakkes fint. Gem et par fine blade til pynt. Halvdelen af mynten røres ud i yoghurten, der også smages til med salt og peber. Resten af mynten skal bruges til bulguren.

Når bulguren har trukket, fluffes den op med to gafler og tilsættes 1 spsk. god olivenolie pr. person, 1/4 revet citronskal pr. person, samt saften af 1/2 citron pr. person.
Til sidst vendes mynten i og der smages til med salt.

25 min.
Anretning

Hæld bulguren ud på et fad og læg kødsaucen hen over. Til sidst dryppes lidt mynteyoghurt hen over, og der pyntes af med mynteblade og de saltede cashewnødder. Server resten af mynteyoghurten til.

 

 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?