Denne cowgirl ret må gerne være lidt stærk, men selvfølgelig ikke så stærk, at du ikke kan spise den.
Så justér selv mængden af chipotle, så den bliver præcis, som du kan lide den.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i en gryde i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
Hæld den tilbage i sigten, og lad den dryppe af.
Skær kyllingen i strimler, og brun dem i olie ca. 2-4 min. i en varm dyb pande.
Skrub eller skræl gulerødder, og riv dem groft.
Skær løg i både, og snit bladselleri fint.
Tilsæt gulerødder, løg og bladselleri til kyllingen, evt. med lidt mere olie, og lad det stege let i 3-4 min.
Krydr med spidskommen, et nip sukker, salt og peber, og tilsæt chipotle og hakkede tomater.
Lad retten simre i ca. 10-15 min. under omrøring, og smag til med salt og peber.
Spæd med vand undervejs, hvis behov.
Snit spidskålen fint, evt. på et mandolinjern.
Skær avokado i tern og lime i både.
Anret quinoa i dybe tallerkener. Top med cowgirl kylling, og afslut med spidskål, creme fraiche og avokado.
Servér straks med limebåde og evt. en chilisauce til, hvis du har.
Kommentarer og forslag til opskriften