0

Creme catalana med grillet frugt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom fløde, flækket vanillestang, kanel og citronskal i en gryde, kog det op og lad det simre 4-5 min. Rør imens æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål. Sigt fløden over i skålen lidt ad gangen under piskning og kom skålens indhold tilbage i gryden. Varm det meget forsigtigt op til det legerer til en cremet konsistens. Hæld det i 4 flade, lavkantede skåle eller alternativt i dybe tallerkner og sæt dem på køl. Halver blommer og nektariner, fjern sten og læg dem på en bageplade med snitfladen opad. Grill dem under ovngrillen til de er gyldne på overfladen og lige knap møre i kødet. Tag dem ud og dryp rommen henover.

Drys cremerne med et tyndt lag rørsukker og karamelliser dem med en gasbrænder eller under ovngrillen.

Server straks...

Kommentarer og forslag til opskriften