OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af grøntsager med jord.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skrælle rødbederne og skære dem i både. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskværnet, sort peber.
Bag rødbederne på en plade i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.
Kom linserne i en kasserolle, og dæk dem med vand. Tilsæt lidt salt, og kog i ca. 15 min., til de er møre.
Hak nødderne groft med en kniv.
Skær lime i både.
Skær pak choy i kvarte.
Snit hvidløg i tynde skiver.
Sæt en stor pande over ved høj varme. Tilsæt en smule olie, og steg pak choy hårdt på skærefladen i 2-3 min., så de tager farve. Sluk for panden, og krydr pak choy med harissa og lidt salt.
Rengør panden fra før, sæt den over varmen igen, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter hvidløget i 2 min., uden at det tager farve. Tilsæt så de drænede linser og creme fraiche til panden. Giv det et opkog, og smag til med salt og godt med groftkværnet sort peber.
Anret cremede linser i bunden af en dyb tallerken med stegt pak choy og rødbeder ovenpå. Slut af med et drys nødder og en limebåd på siden.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()