0

Cremet blomkåls-porresuppe med sprøde croutoner og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter og skær stokken i grove tern. Del de rensede porrer i grove stykker og sauter dem i 3 spsk. smør til de er bløde og klare. Kom melet ved og rør til det er helt jævnt fordelt. Hæld fonden på og kog op. Rør blomkålen i, skru ned og lad det simre under låg i 20-30 min. til kålen er helt mør. Blend suppen helt glat i en blender. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål og hæld en stor skefuld suppe i under piskning for at temperere æggeblommerne. Pisk blandingen ned i suppen og varm suppen op over svag varme til den er tyknet. Fjern skorpen på brødskiverne og skær resten i små tern. Varm 2 spsk. smør og 2 spsk. olie op på en pande, lad det bruse af og pres hvidløget ned i. Rør hurtigt rundt og vend brødternene i sammen med lidt salt og peber. Rist det hele stille og roligt til croutonerne er gyldne og sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Anret suppen i skåle og top med pesto og sprøde croutoner.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?