0
Cremet byg med stegt bacon, porre og dild

Cremet byg med stegt bacon, porre og dild

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er helt mør.

porrepastinakstængler blegselleri
3 min.
Grøntsager

Pil det yderste lag af porren, flæk den, og skyl den og blegsellerien grundigt. Skræl pastinakken, og hak alle tre ting fint.

bacon i terncreme fraiche 18%
15 min.
Stegning

Kom bacon i en gryde med 1 tsk. olie pr. person, og varm den op ved middelhøj varme, så fedtet smelter. Rør rundt indtil kødet begynder at brune.

Skru ned for blusset, kom grøntsagerne i gryden, og steg dem under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.

Tilsæt perlebyg og creme fraiche, og hæld kogevandet fra perlebyggen i, indtil det dækker. Lad retten simre ved lav varme under omrøring i ca. 5 min., indtil den begynder at tykne (Hvis retten får for høj varme, vil creme fraichen begynde at skille). Sluk for blusset, og smag til med salt og peber.

dild
25 min.
Dild

Skyl dilden, afdryp den for vand, og pluk den i små "pynte-stykker".

30 min.
Anretning

Fordel den cremede byg i skåle, og pynt med dild.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
525 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,7 g
Kulhydrat:
51,3 g
heraf sukkerarter:
10,1 g
Kostfibre:
14,7 g
Protein:
15,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?