
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skær auberginen i små tern og steg den i rigeligt olivenolie i en dyb, varm pande. Ca. 5-7 min. Til den er mør. Tag den af panden.
Skær imens kyllingen i tern. Steg den i olie i den varme pande. Ca. 7-9 min. Til den er gennemstegt. Snit hvidløg i tynde skiver og tilsæt aubergine, hvidløg og tandoori krydderi. Varm kort.
Tilsæt mosede tomater og fløde og kog op. Krydr med salt og peber og evt. et nip sukker. Lad retten simre indtil servering. Smag til undervejs.
Skrub eller skræl gulerødderne. Skær dem i stave til snack.
Smag yoghurten til med salt og lidt mynte.
Anret ris i dybe tallerkner. Top med curry og yoghurt, mynte og spicy nigella og nyd straks.
Spis gulerødder som snack
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kommentarer og forslag til opskriften