0

Cremet græskarsuppe med pesto og ristede kerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær skrællen af græskarret med en skarp kniv, halver det og tag indmaden ud. Del græskarkødet i tern, snit porrerne i skiver og hak hvidløgene fint. Sauter porre og hvidløg i smørret uden at det tager farve. Kom græskarternene ved, sauter yderligere 2 min. og tilsæt så fond og krydderier. Læg låg på og lad suppen simre 25 min. til græskarternene er godt møre. Rist kernerne gyldne i lidt olie på panden, krydr med et godt nip salt og lad dem køle af på køkkenrulle. Blend suppen glat med en stavblender, rør limesaft og fløde i og smag til. Anret i skåle, læg en skefuld pesto i midten og drys med kerner. Server rygende varm med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade