0

Cremet jordskoksuppe med ristede østershatte, rødløg, cherrytomater og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Hak løget fint og sauter begge dele i lidt olie til det lige begynder at tage farve. Hæld hønsefond på, krydr med lidt salt og peber og lad suppen simre ca. 20 min. Rens imens svampene og riv dem i mundrette bidder. Pil rødløget og skær det i tern. Halver tomaterne og hak hvidløget fint. Varm lidt olie op på panden og rist først svampene let gyldne med salt og peber. Kom løgene ved og rist videre 3-4 min. Vend tomater og hvidløg i og sauter 1-2 min. til tomaterne lige er varme. Purer suppen helt glat med en stavblender, kom fløden ved og varm igennem. Smag til og kom suppen i 4 dybe tallerkener. Top med svampe-løg-tomatsautéen og dryp med lidt pesto. Server straks med godt brød til.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?