Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Hak løget fint og sauter begge dele i lidt olie uden at det tager farve. Hæld hønsefond på, krydr med lidt salt og peber og lad suppen koge ca. 20 min. Rist imens baconen sprød på en tør pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Purer suppen med en stavblender, kom fløden ved og varm igennem uden at det koger. Smag til med salt , peber og revet muskatnød. Server suppen med ristet bacon, evt. lidt pesto til at dryppe med og godt groft brød til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften