0

Cremet kastanje-svampesuppe med bagt rødspætte, ristede majs og persillepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Tænd ovnen på grill og fyld et fad med salt. Rids et kryds i kastanjernes spidse ende. Sæt kastanjerne i saltet med krydset opad og rist dem i 10-20 min. til skallen begynder at revne. Pil kastanjerne og hak dem og svampene groft. Hak løgene fint og sauter dem i 2 spsk. smør. Kom svampene ved og rist dem let gyldne. Rør kastanjer og timian i, hæld fonden over og krydr med salt og peber. Lad suppen simre under låg i 25 min. Blend suppen glat med en stavblender og rør sherry og fløde i - konsistensen skal være tyk og cremet. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.

Pesto: Kom pillet hvidløg, parmesan og mandler i en foodprocessor og hak det fint. Kom persillen ved, krydr med salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olien lidt ad gangen til konsistensen er ensartet og cremet og smag til.

Majs: Befri majsene for blade og hår og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Smelt 1 tsk. smør og 1 tsk. olie sammen, lad det bruse af og rist kernerne deri med lidt salt og peber.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr let med salt og peber. Læg dem i et lille fad, pensl med et tyndt lag olie og bag dem møre ved 175 grader i ca. 12 min.

Fordel suppen i dybe tallerkner, læg 2-3 rødspætteruller midt på og top med en skefuld pesto. Drys med majsene og server straks med en sprød grøn salat og masser af godt brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?