0

Cremet krydret jomfruhummersuppe med flødeskum, ristede hummerhaler og krydderurtedrys

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start i god tid!! Bræk halerne af jomfruhummerne. Pil halerne og læg halekødet på køl. Læg skallerne fra halerne og resten af jomfruhummerne i en skål. Knus det hele lidt - for at få så meget af smagen med som muligt. Hak 1 skalotteløg, skrællede gulerødder og bladselleri fint. Kom 2 spsk. smør og ditto olie i en stor tykbundet gryde og rist skaller og grøntsager i 7-10 min. Tilsæt tomatpuré, paprika, et godt nip salt og peber ved og rist det med i 2 min. Hæld fonden i, kog den op og lad det hele simre sagte uden låg i 1½-2 timer til fonden er kogt ind til det halve.

Hak imens 1 skalotteløg og de 2 fed hvidløg helt fint. Smelt 2 spsk. smør i en 3 liters gryde og sauter de 2 slags løg bløde deri. Tilsæt karry og rist den af 30 sek. Tilsæt hvidvin og 2½ dl fløde og lad det koge ind til det halve. Sigt hummerfonden i gryden gennem en fintmasket si og lad suppen simre videre til den er kogt ind til en cremet suppe (20-30 min.).

Pisk den resterende fløde til blødt skum og hak krydderurterne fint. Varm lidt olie godt op på en pande, rist hummerhalerne i 1 min. på hver side og krydr med salt og peber.

Server suppen i flotte varme dybe tallerkner toppet med en skefuld flødeskum, ristede hummerhaler og et drys krydderurter.

Server sammen med masser af gode flutes med sprød skorpe og evt. en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.