Start i god tid!! Bræk halerne af jomfruhummerne. Pil halerne og læg halekødet på køl. Læg skallerne fra halerne og resten af jomfruhummerne i en skål. Knus det hele lidt - for at få så meget af smagen med som muligt. Hak 1 skalotteløg, skrællede gulerødder og bladselleri fint. Kom 2 spsk. smør og ditto olie i en stor tykbundet gryde og rist skaller og grøntsager i 7-10 min. Tilsæt tomatpuré, paprika, et godt nip salt og peber ved og rist det med i 2 min. Hæld fonden i, kog den op og lad det hele simre sagte uden låg i 1½-2 timer til fonden er kogt ind til det halve.
Hak imens 1 skalotteløg og de 2 fed hvidløg helt fint. Smelt 2 spsk. smør i en 3 liters gryde og sauter de 2 slags løg bløde deri. Tilsæt karry og rist den af 30 sek. Tilsæt hvidvin og 2½ dl fløde og lad det koge ind til det halve. Sigt hummerfonden i gryden gennem en fintmasket si og lad suppen simre videre til den er kogt ind til en cremet suppe (20-30 min.).
Pisk den resterende fløde til blødt skum og hak krydderurterne fint. Varm lidt olie godt op på en pande, rist hummerhalerne i 1 min. på hver side og krydr med salt og peber.
Server suppen i flotte varme dybe tallerkner toppet med en skefuld flødeskum, ristede hummerhaler og et drys krydderurter.
Server sammen med masser af gode flutes med sprød skorpe og evt. en sprød grøn salat.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()