Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Kog, til de er møre, og dræn derefter overskydende vand væk.
Soigner kålen, og snit den fint. Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Vend gulerødder og kål sammen med rosiner og et godt skud citronsaft.
Varm en stor pande op ved højeste varme, og tilsæt en smule olivenolie.
Steg kødet i 2-3 min., til det er gennemstegt, og drys så krydderblanding ud over, og lad den stege med et kort øjeblik. Tilsæt en god skefuld creme fraiche pr. kuvert til panden, kog det op, og træk panden fra varmen.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret linser og råkost i en dyb tallerken, og kom kød og sauce ovenpå.
Velbekomme!
Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.
Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme.
Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt.
Kommentarer og forslag til opskriften