0

Cremet lun salat af grønne bønner, perlebyg, flødeost, tranebær og nye løg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen mør i letsaltet vand som anvist på emballagen.

Nip bønnerne og damp dem møre med bid under låg i 2 dl vand i 5-7 min. Hak imens løget helt fint og snit toppen i tynde skiver. Hæld vandet fra bønnerne, lad dem lige dampe tørre og vend så perlebyg, flødeost og rapsolie i. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.

Anret bønner og byg på et fladt fad og fordel løg og grofthakkede tranebær ovenpå. Server straks til fisk, fjerkræ eller kød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?