
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 160 grader.
Del broccoli i små buketter, skræl stokken, og skær også den i små stykker.
Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Kog pastaen i 5-7 min., til den er al dente. Kom broccoli i vandet, og kog dem med i ca. 1 min. Dræn nu vandet fra, og kom pasta og broccoli tilbage i gryden sammen med revet ost (gem lidt til pynt), creme fraiche og et par generøse klumper smør. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Vend hakket persille i, lige før du serverer.
Fif: Riv den gule citronskal fint, inden du presser citronen. Skallen skal bruges senere.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i et smurt, ildfast fad. Krydr med salt, og dryp med lidt olivenolie. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 160 grader i 6-8 min., til fisken er mælkehvid og netop deles i flager ved et let tryk.
Som vist på billedet med revet citron. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften