0
Cremet pasta med broccoli og ovnbagt torsk
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

broccoli
1 min.
Broccoli

Tænd ovnen på 160 grader.

Del broccoli i små buketter, skræl stokken, og skær også den i små stykker.

Tagliatelle eller fettuccinebroccoliBavnehøj ostencitronbredbladet persille
1 min.
Pasta

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Kog pastaen i 5-7 min., til den er al dente. Kom broccoli i vandet, og kog dem med i ca. 1 min. Dræn nu vandet fra, og kom pasta og broccoli tilbage i gryden sammen med revet ost (gem lidt til pynt), creme fraiche og et par generøse klumper smør. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Vend hakket persille i, lige før du serverer. 

Fif: Riv den gule citronskal fint, inden du presser citronen. Skallen skal bruges senere.

torskefilet uden skind
10 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i et smurt, ildfast fad. Krydr med salt, og dryp med lidt olivenolie. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 160 grader i 6-8 min., til fisken er mælkehvid og netop deles i flager ved et let tryk.

citronBavnehøj osten
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med revet citron. Har du ost til overs, kan du med fordel rive lidt over retten nu. 

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?