0

Cremet pasta med cherrytomater, peberfrugter, pancetta og pinjekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde velsaltet vand over til pasta og kog som anvist på emballagen. Skær pancettaen i tern og rist dem gyldne, men ikke sprøde på en tør pande. Rens løg og peberfrugter, snit begge dele i tynde både og kom dem ved pancettaen. Sauter til de er bløde og møre og hæld fløden på. Kog op til fløde tykner let og smag til med fintrevet parmesan, salt og peber. Vend drænet pasta og halverede cherrytomater i, varm igennem og smag til. Anret i en skål og drys med ristede pinjekerner og gerne masser af strimlet frisk basilikum. Server som den er med godt brød eller bruschetta til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?