Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter
og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber
umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager
med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Overfør tomaterne til en bageplade dækket med bagepapir.
Bag tomaterne i ca. 15 min., indtil de er blevet møre og mørke på toppen.
Vend dem efterfølgende i balsamico, og krydr dem med salt.
Hak løg og gulerødder groft, og overfør dem til en gryde med 1 spsk. olie pr. person.
Steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er blevet gyldne.
Bland pr. person: 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep pr. person og lidt salt i en skål.
Pil bladene fra stokken på salaten, og vend dem i dressingen lige før servering.
Kom den kogte perlebyg i gryden med løg og gulerod sammen med lidt af kogevandet.
Hæld creme fraichen i retten, og riv også osten deri. Rør godt rundt ved lavt blus, indtil retten bliver cremet.
Hak persillen, kom den i gryden til byggen, og smag til med salt og peber.
Fordel byggen i skåle, og servér salat og tomater til.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()