0

Cremet perlebyg med kuller, parmesan og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

perlebyg
1 min.
Kog perlebyggen

Kom perlebyggen i en kasserolle, indtil den bliver helt mør.

porrebladsellerigulerod
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden, porren og sellerien groft og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det stege ved jævnlig omrøring i ca. 10 min.

persille
10 min.
Pluk persillen

Pil bladene fra stilkene på persillen.

kullerfilet uden skind
15 min.
Skær fisken

Skær fisken i tern og krydr med salt.

fløde 9%
20 min.
Rør perlebyggen

Kom 1/2 tsk. hvedemel ved de stegte grøntsager og rør det godt rundt. Tilsæt fløden og perlebyggen. Få det op at simre, indtil sovsen begynder at tykne. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tykt.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Tilsæt fisken

Sluk for varmen, riv osten i perlebyggen og tilsæt fisken. Rør det rundt og lad det stå og trække med låg på i 5 min., indtil fisken begynder at flage. 

Smag retten til med salt og peber.

citron
30 min.
Anretning

Fordel perlebyggen i dybe tallerkener, anret persillen henover og top med citronsaft.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.