0
Cremet polenta med fisk, chili og elotes

Cremet polenta med fisk, chili og elotes

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du skal bruge 4-5 dl kogende vand pr. 100 g polenta. Start med mindre, du kan altid tilsæt ekstra.

Og husk at en sjat hvidvin altid er godt i polentaen, så tilsæt gerne hvidvin, hvis du har. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

majskolbersalatcherry- eller blommetomaterlime
1 min.
Majs og salat

Pil majsene, og halvér dem. Jeg synes det er nemmest, at knække dem, men ellers brug en stor kniv. Damp majsene i kogende, saltet vand i 3-4 min. Afdryp dem, og hold dem lune i en dyb tallerken med låg på. 

Pluk salaten, og halvér tomaterne. Anret begge dele på at fad, og krydr med salt, peber, olivenolie og eddike lige inden servering. 

Skær limen i både.

texan pork rubmørksejfilet uden skind
4 min.
Fisk

Del fisken i mundrette stykker. 

Kom Texan pork rub i en frysepose sammen med 1 spsk. mel pr. pers. Kom fisken i, og ryst det hele forsigtigt sammen, så fisken er dækket. Steg den i rigeligt olie ca. 2-3 min. i alt, og krydr med salt. 

polentamelcreme fraiche 38%
8 min.
Polenta

Kog vandet op med salt, og tilsæt evt. hvidvin. Pisk polentamel i, og pisk i et par minutter, til den er tyknet. Smag til med salt og peber, tag polentaen af varmen, og rør lidt mere end halvdelen af creme fraichen i. 

 

kimchi krydderiblandingkorianderlime
18 min.
Anretning

Pensl de lune majskolber med det sidste creme fraiche. Drys dem med kimchi, og top med lidt plukket koriander. 

Servér polenta med fisk og lidt koriander, og giv limebåde, salat og majs til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?