0

Cremet polenta rørt med bagt græskarpuré, salvie og mascarpone

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skræl græskarret, skrab kernerne ud og skær kødet i mellemstore tern. Vend dem og de 2 upillede fed hvidløg med lidt olie, salt og peber og bag dem møre og let gyldne i ovnen ved 200 grader, 20-25 min.

Pres hvidløgene ud af deres skaller ned i en skål, kom de møre græskartern ved og purer det helt glat med en stavblender. Kog fonden op i en gryde og pisk polentamelet i under konstant omrøring. Lad det simre under omrøring 4-5 min. til polentaen er mør og blød.

Tag gryden af varmen og rør græskarpuré, salvie og mascarpone i. Vend parmesanosten i, smag til med salt og peber og server straks som tilbehør til fx ossobuco, til en helstegt kylling eller med en god kødsauce til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?