Kog mælk og 1 tsk. salt op i en tykbundet gryde under omrøring. Drys polentaen i under konstant piskning, skru ned til helt svag varme og læg låg på. Lad grøden simre - under jævnlig omrøring - i 20 min. til den er mør. Befri imens majsen for blade og "hår" og skær kernerne fra med en skarp kniv. Snit tomaterne i små tern. Rist baconen sprød og gylden på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Hæld fedtet af panden, kom lidt olie på og sauter majskernerne 2-3 min. til de er flot gule. Kom bacon og tomattern ved, krydr med lidt salt og peber og varm det kun lige igennem. Tag majsgrøden af varmen, rør osten i og smag til med salt, peber og evt. tabasco. Anret i dybe tallerkner, top med majs-tomat-baconsautéen og drys gerne med finthakkede krydderurter. Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()