0

Cremet risotto med bagte nye rødbeder, balsamico og timian

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Befri rødbederne for top og rod og skrub dem godt. Pak dem ind i stanniol og bag dem ved 175 grader i ca. 1 time til de er møre.

Snit imens forårsløgene i tynde skiver og hak hvidløgene fint. Pak rødbederne ud, gnid skindet af og skær dem i fine små tern. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter løg, hvidløg og timian uden at de tager farve.

Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og sauter dem med til de begynder at blive gennemsigtige. Kom rødbedetern, balsamico og hvidvin på og rør rundt til væden er helt opsuget af risene. Start med fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt til risene er møre og konsistensen blød og let flydende.

Smag til med rigeligt revet parmesan, salt og peber. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.