0

Cremet risotto med bagte nye rødbeder, balsamico og timian

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Befri rødbederne for top og rod og skrub dem godt. Pak dem ind i stanniol og bag dem ved 175 grader i ca. 1 time til de er møre.

Snit imens forårsløgene i tynde skiver og hak hvidløgene fint. Pak rødbederne ud, gnid skindet af og skær dem i fine små tern. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter løg, hvidløg og timian uden at de tager farve.

Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og sauter dem med til de begynder at blive gennemsigtige. Kom rødbedetern, balsamico og hvidvin på og rør rundt til væden er helt opsuget af risene. Start med fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt til risene er møre og konsistensen blød og let flydende.

Smag til med rigeligt revet parmesan, salt og peber. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?