0

Cremet risotto med butternut squash, parmesan, salvie og hvidløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær græskarkødet i fine små tern, hak løg og hvidløg fint og sauter det hele i lidt olie.

Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og sauter dem med, til de begynder at blive gennemsigtige.

Kom salvie og hvidvin ved og rør rundt til vinen er helt opsuget af risene.

Start på at tilsætte fond; kom 1-1½ dl i ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt til risene er møre og konsistensen blød og let flydende. Læg låg på og lad den hvile 10 min. på eftervarmen.

Rør smør og friskrevet parmesan i, smag til med salt og peber og server straks til fx ristet hvid fisk, gris, kylling eller lam.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?