0

Cremet rodfrugtgratin med timian, bacon, Gruyere og sprød valnødde-brødkrummetopping

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne, rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og dryp af på køkkenrulle.

Skræl eller skrub rodfrugterne, rens løg/porrer og pil hvidløgene. Snit det hele i fine tynde skiver og vend dem sammen med bacon, plukkede timianblade, salt og peber. Kom det i et ildfast fad, hæld fond og fløde ved og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30 min. - vend i dem et par gange undervejs.

Riv imens brødskiverne groft på et rivejern og bland med havregryn, grofthakkede nødder, smeltet smør, revet ost, lidt salt og peber sammen. Drys blandingen over grøntsagerne og bag yderligere 15-20 min. til grøntsagerne er møre, væden kogt ind og toppingen gylden og sprød.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?