0

Cremet sellerisuppe med karamelliserede rødløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og skær det i grove tern. Hak et rødløg og hvidløget groft og sauter det i lidt olie.

Kom selleriternene ved, sauter et par minutter og hæld så fonden på. Kog suppen ca. 20 min. til sellerien er helt mør. Rens imens resten af rødløgene og skær dem i skiver. Sauter løgene bløde i lidt olivenolie inden sukkeret tilsættes.

Krydr med salt og peber og lad løgene karamellisere til al væden er væk og de har fået et gylden farve.

Blend sellerisuppen helt glat, rør fløden i og smag til. Server suppen med de karamelliserede løg, godt brød og evt. en persilleolie til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.