0

Cremet sellerisuppe med timianstegt blomkål og æble (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og skær det i grove tern. Snit løg og hvidløg groft og sauter det i lidt olie. Kom selleriternene ved, sauter et par minutter og hæld så fonden på. Kog suppen ca. 20 min. til sellerien er helt mør. Del imens blomkålen i små buketter og skær æblerne i tern. Varm 3 spsk. olivenolie op på en pande og kom blomkål og timian ved (de friske timianblade kan avt erstattes af 1/2 tsk tørret timian). Krydr med salt og peber og rist blomkålsbuketterne til de er gyldne, men knapt møre. Kom æblerne ved, vend dem godt med og rist yderligere 3 min. til æblerne lige begynder at blive bløde. Blend sellerisuppen helt glat, rør fløden i og smag til. Server suppen i dybe tallerkner med en god skefuld æble-blomkålstopping i og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften