0

Cremet spaghetti med østershatte og porrer (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær den seje stok af østershattene og riv resten i strimler. Snit de rensede porrer og hvidløg i tynde skiver. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist på pakken. Kom lidt olie på en dyb pande og rist østershattene. Kom porrer og hvidløg ved og sauter videre til al væden er fordampet. Hæld fløden på, krydr med chili, salt og peber og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend pastaen i, varm igennem og smag til. Server straks, gerne garneret med masser af strimlet frisk basilikum, som den er eller som tilbehør til fx stegt kylling eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)