0

Cremet suppe af bagte gulerødder og løg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl gulerødderne, skær dem i 1 cm tykke skiver og vend dem med olie, salt og peber på en bageplade. Sæt gulerødderne i ovnen ved 200 grader. Pil løgene, skær dem i kvarte og vend også dem med lidt olie. Kom dem og de upillede fed hvidløg på bgepladen sammen med gulerødderne efter 15 min. bagetid. Bag videre ca. 15 min. til både løg, hvidløg og gulerødder er godt møre og gyldne. Befri hvidløgene for skal og kom dem i en gryde sammen med de bagte grøntsager og hønsefond. Kog det op under låg og purer suppen helt glat med en stavblender. Rør fløden i og juster evt. suppens konsistens med mere vand, hvis ønsket. Smag til og server, fx toppet med en skefuld cremefraiche, et drys ristet bacon og masser af klippet purløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?