0
Cremet svamperisotto og grøn salat med pære

Cremet svamperisotto og grøn salat med pære

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

østershattepande med låg
1 min.
Steg svampene

Start med at komme 4 dl. vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Pluk svampene ud i strimler. Varm en stor pande op ved mellem-høj varme og tilsæt en smule olie. Steg svampene 2-3 min til de er gyldne og møre. Tag dem af panden og tilsæt lidt nyt olie til panden.

risottorisgrøntsags bouillonpande med låg
4 min.
Lav risottoen

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Tilsæt risene til panden, sammen med bouillonpulveret. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 min. Sæt et ur. Risene skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

rivejernskålrucolajulesalat/endviesalatpære
10 min.
Lav salaten

Riv citronen fint og læg skallen til side til senere.

Pisk en dressing af 2 spsk. citronsaft og 2 spsk. olivenolie og smag til med masser af friskkværnet sort peber.

Skær pære og endivie i strimler. Bland rucola, endivie og pære i en skål med dressingen.

20 min.
Færdiggør risottoen

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og riv osten fint ned i. 

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen med svampene, indtil al ost og smør er smeltet. Risottoen skal være temmelig flydende og bestemt ikke tyk som risengrød. Smag risottoen til med fintrevet citronskræl, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske. Læg låg over panden, og lad den trække 5 min.

30 min.
Anretning

Anret risottoen i en dyb tallerken og salaten i en lille skål på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?