Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær champignons i kvarte og skær bladselleri og hvidløg i tynde skiver, og pluk timian ud i blade.
Steg svampene gyldne i god olivenolie ved mellemhøj varme i en stor gryde - gerne over flere omgange. Tilsæt hvidløgene. Lad dem sautere med et minuts tid. Kom så creme fraiche (gem ca. en spiseskefuld pr kuvert du laver mad til), de drænede kikærter, bouillon og ca. 2 dl. vand pr. kuvert op i gryden, og lad det simre 15 min. under låg.
Fugt og lun brødet i en 225 grader forvarm ovn i 5 minutter.
Skær imens æblet i små tern.
Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet sort peber, og anret den rygende varm i dybe tallerkener.
Kom bladselleri, æbletern og timianblade over retten lige inden servering.
Server med skiver af det lune brød.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()