Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær peberfrugten i strimler og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bag i ca. 15 min., til peberfrugten bliver lidt branket i overfladen.
Hak hvidløget i tynde skiver, og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. pers. Sæt over middel varme, og lad hvidløget simre i 5 min. Det skal ikke tage farve.
Rist kernerne på en tør pande over middel varme, til de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skær tomaterne i både, tilsæt dem til gryden med hvidløg, og lad det stege under omrøring i 1 min.
Hæld vand i gryden, til det dækker, og lad det simre 5 min.
Tilsæt creme frisk og halvdelen af basilikumbladene, blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen som angivet på pakken.
Fordel suppen i skåle, og anret peberfrugt, pinjekerner, rejer (drænet for vand) og resten af basilikumbladene henover. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften