Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær peberfrugten i strimler og spred ud på bagepladen. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bages i ca. 15 min., indtil peberfrugten bliver lidt branket i overfladen.
Hak hvidløget i tynde skiver og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Sæt over middel varme og lad hvidløget simre i 5 min. Det skal ikke tage farve.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skær tomaterne i både og tilsæt til hvidløget og lad det stege under omrøring i 1 min.
Hæld vand i tomaterne, indtil det dækker og lad det simre 5 min.
Tilsæt creme frisken og halvdelen af basilikumbladene, blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
Lun bollerne i ovnen som angivet på pakken.
Fordel suppen i skåle og anret peberfrugten, pinjekernerne, rejerne (drænet for vand) og resten af basilikummen henover. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften