0
Cremet trofie med laks, fennikel, salatløg & Krystal Karl

Cremet trofie med laks, fennikel, salatløg & Krystal Karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skindFennikelfennikelfrøsalatløgkrystal karlhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Rist fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at frigive dejlig duft. Knus dem derefter groft i en morter eller på et spækbræt.

Skær skindet fra laksen, og skær kødet i små mundrette bidder. Kom laks i en skål, og vend den med de knuste fennikelfrø (efter smag). Krydr med salt, sukker og peber. 

Skær toppen af fennikel, og pluk evt. de små fine blade i buketter - kom bladene i isvand til senere. Del fennikel i kvarte, og skær stokken fra - kasser denne. Skær resten, så fint du kan - brug evt et mandolinjern.

Pil og snit salatløg, så fint du kan.

Pil og hak hvidløg, så fint du kan.

Riv osten på den fine side af et rivejern.

Riv den gule skal af citronen, og pres saften fra.

trofie
20 min.
Pasta:

Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt, godt saltet vand. Kom den kogte pasta i et dørslag, og vend den med lidt god olivenolie. Sæt til side.

Fennikelsalatløgkrystal karlhvidløgcitronASC laks med skind
25 min.
Laks i cremet fennikel & salatløg:

Sauter fennikel, løg og hvidløg af i en sauteuse med halvt smør/olivenolie. Det skal ikke tage farve. Krydr med salt og peber. Kom gerne et lille skvat hvidvin ved, hvis du har det. Kog det ind til det halve. Har du ikke hvidvin, kan en lille smule hvidvinseddike også fungere. Kom fløde på, og kog ind til retten har en cremet konsistens. Kom nu laksen i, og vend den forsigtigt rundt i cremen. Lad den tilberede i 1-2 min., til laksen lige er gennemtilberedt. Smag saucen til med citronsaft og -skal.

Fif: hvis du ønsker en kraftigere smag af laksen, kan du med fordel stege stykkerne på en meget varm pande et par minutter.

30 min.
Anretning:

Vend pasta og fennikelcremen sammen med osten, og pynt evt. med fennikeltoppe.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?