0
Cremet trofie med laks, fennikel, salatløg & Krystal Karl

Cremet trofie med laks, fennikel, salatløg & Krystal Karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Hvedemel, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skindFennikelfennikelfrøsalatløgkrystal karlhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Rist fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at frigive dejlig duft. Knus dem derefter groft i en morter eller på et spækbræt.

Skær skindet fra laksen, og skær kødet i små mundrette bidder. Kom laks i en skål, og vend den med de knuste fennikelfrø (efter smag). Krydr med salt, sukker og peber. 

Skær toppen af fennikel, og pluk evt. de små fine blade i buketter - kom bladene i isvand til senere. Del fennikel i kvarte, og skær stokken fra - kasser denne. Skær resten, så fint du kan - brug evt et mandolinjern.

Pil og snit salatløg, så fint du kan.

Pil og hak hvidløg, så fint du kan.

Riv osten på den fine side af et rivejern.

Riv den gule skal af citronen, og pres saften fra.

trofie
20 min.
Pasta:

Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt, godt saltet vand. Kom den kogte pasta i et dørslag, og vend den med lidt god olivenolie. Sæt til side.

Fennikelsalatløgkrystal karlhvidløgcitronASC laks med skind
25 min.
Laks i cremet fennikel & salatløg:

Sauter fennikel, løg og hvidløg af i en sauteuse med halvt smør/olivenolie. Det skal ikke tage farve. Krydr med salt og peber. Kom gerne et lille skvat hvidvin ved, hvis du har det. Kog det ind til det halve. Har du ikke hvidvin, kan en lille smule hvidvinseddike også fungere. Kom fløde på, og kog ind til retten har en cremet konsistens. Kom nu laksen i, og vend den forsigtigt rundt i cremen. Lad den tilberede i 1-2 min., til laksen lige er gennemtilberedt. Smag saucen til med citronsaft og -skal.

Fif: hvis du ønsker en kraftigere smag af laksen, kan du med fordel stege stykkerne på en meget varm pande et par minutter.

30 min.
Anretning:

Vend pasta og fennikelcremen sammen med osten, og pynt evt. med fennikeltoppe.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?