Snit rabarberne i ½ cm tykke skiver med et meget skråt snit. Kom sukker, vanillesukker og eddike op på en pande til sukkeret er opløst. Vend rabarberne i, lad det simre 2-3 min. til de er møre, men stadig er hænger sammen og lad dem køle ned. Skræl aspargeserne med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned, bræk den træede del af (de kasseres) og skyl toppene godt. Damp dem lige netop møre i lidt letsaltet vand 5-7 min., køl af under koldt vand og snit dem i 1½ cm stykker igen med et meget skråt snit. Skyl salaten, slyng den tør og bred den ud på et fladt fad. Fordel asparges og rabarber ovenpå og dryp med lidt olie. Drys med fintstrimlede ramsløg og krydr med et groft kværn sort peber. Server til fisk, kylling eller lam.
Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.
Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.
OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.
Kundekommentarer ()