
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Flæk kyllingebrysterne halvt igennem og tryk dem flade, så du har et stort bryst pr. person.
Fyld mel, rasp og æg i hver sin dybe tallerken. Pisk ægget med en gaffel.
Varm en stor pande op med olie. Vend kyllingen i mel så æg og til sidst rasp.
Steg kyllingen på den varme pande. Steg i ca. 6-8 min. på hver side, eller til den er gylden og gennemtilberedt. Krydr den med salt og lad den dryppe af på en rist.
Flæk pak choy.
Pil hvidløg og snit det i tynde skiver.
Steg pak choy i olie på en varm pande. Ca. 1-2 min. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 1-2 min. Kom hoisin og tamari på. Kog op.
Snit forårsløg fint.
Anret ris i dybe tallerkner. Top med kylling, pak choy og forårsløg. Servér straks.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften