0
Crispy kylling og stegt pak choy med hoisin og tamari soya sauce

Crispy kylling og stegt pak choy med hoisin og tamari soya sauce

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

basmatiriskyllingebrystægpanko rasp
1 min.
Ris og kylling

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Flæk kyllingebrysterne halvt igennem, og tryk dem flade, så du har et stort bryst pr. pers. 

Fyld mel, rasp og æg i hver sin dybe tallerken, og pisk ægget med en gaffel. 

Varm en stor pande op med olie.

Vend kyllingen i mel, æg og til sidst i rasp. 

Steg kyllingen på den varme pande i ca. 6-8 min. på hver side, eller til den er gylden og gennemtilberedt. Krydr med salt, og lad den dryppe af på en rist. 

pak choyhvidløghoisinsaucetamari soya sauce
10 min.
Pak choy

Del pak choy i halve. 

Pil hvidløg og snit det i tynde skiver. 

Steg pak choy i olie på en varm pande i ca. 1-2 min. Tilsæt hvidløg, og steg i yderligere 1-2 min. Kom hoisin og tamari soya sauce på, og kog op. 

 

forårsløg
27 min.
Anretning

Snit forårsløg fint. 

Anret ris i dybe tallerkener, top med kylling, pak choy og snittet forårsløg, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.