0

Crostini med grillet peberfrugt, paneret gedeost og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del gedeosten i 8 skiver og læg dem i fryseren 10-15 min. - det gør dem meget nemmere at håndtere. Halver pebrene, fjern frø og frøstol, og gnid skindet med en smule olie. Læg pebrene med skindsiden opad på en bageplade og grill dem ved høj varme i ovnen til skindet bliver sort og bobler op. Kom dem i en skål, dæk til med film og lad dem hvile 15 min. Træk skindet af og skær kødet i meget brede strimler. Rør raspen med lidt salt og peber i en skål. Tag osten ud, pensl dem med smør, vend dem hurtigt derefter i raspen - vær grundig, så raspen dækker over det hele - og lad dem hvile 20 min. i køleskab. Rist brødskiverne og gnid dem med hvidløg på den ene side. Smelt lidt smør på panden og steg osteskiverne gyldne på begge sider - vær forsigtig, da de er skrøbelige efter opvarmning. Fordel peberfrugterne på brødene og dryp med lidt balsamico. Anret 2 skiver gedeost på hvert brød og top med pesto. Server straks som for- eller frokostret med en sprød grøn salat til.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?