0
Curry med kylling, blomkål og babyspinat

Curry med kylling, blomkål og babyspinat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Er du til sprød eller blød blomkål?

Jeg er vild med helt mør blomkål, så jeg brænder den godt af, og lader den simre med i retten længe.

Men er du til sprød blomkål, skal du blot sautere den kort, så den ikke får for meget. 

Tilsæt krydderierne lidt ad gangen. Smag maden til, og tilsæt mere efter behov, så du får din ret, som du kan lide den. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisKylling i strimlerblomkålløghvidløg
1 min.
Kylling og grønt

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Brun kyllingen af i olivenolie i en sauterpande i ca. 6-8 min., til den har fået godt med farve, og er akkurat gennemtilberedt. Krydr med salt og peber, og tag den af panden.

Skær blomkålen i mundrette buketter, snit løg i både, og hak hvidløg. Sautér det hele i mere olivenolie i panden fra kyllingen i ca. 2-5 min. 

madras karrygaram masalakokosmælkbabyspinat
12 min.
Curry

Kom den stegte kylling tilbage på panden med grønt (inkl. den saft den har smidt), og steg kort.

Tilsæt karry og garam masala efter smag, og steg kort igen, til det dufter. Krydr med salt og peber. 

Tilsæt kokosmælk, kog op, og lad retten simre i ca. 10 min.

Smag evt. til med 1/2-1 spsk. smør og et nip sukker samt salt undervejs.

Vend spinat i lige inden servering. 

yoghurt 3,5 %forårsløg
25 min.
Yoghurt og anretning

Rør yoghurt med salt, peber og lidt olivenolie. 

Snit forårsløg fint, og top den på yoghurten og evt. også på retten. 

Anret ris og curry i dybe tallerkener, og servér med yoghurt til. 

 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?