0
Curry med kylling, spinat og yoghurtdressing

Curry med kylling, spinat og yoghurtdressing

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Retten her er super nem at lave, og er fyldig og fin.
Vær obs på at sauterer kartoflerne i starten til de er næsten møre. Giv dem en smule vand og sæt låg på, så går det hurtigere det hele. 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløgHopballe Mølle kylling, bryst i terngaram masala1flåede og hakkede tomaterspinatmadras karrybagekartofler
1 min.
Curry

Skær kartoflerne i mundrette tern. Skær løg i slanke både, og hak hvidløg. 
Sauter først kartoflerne i rigeligt olie i en dyb, varm pande i ca. 4-6 minutter. Tilsæt kylling og steg i 4-5 minutter. Kom løg og hvidløg ved.

Tilsæt garam masala og karry, gerne sammen med en klat smør, og tilsæt kokosmælk og hakkede tomater. Lad retten koge under låg i 5-10 min. Tag låget af, og lad den småkoge i yderligere 5-10 min., eller indtil servering. Smag til undervejs. 

Vend spinat i retten 3-4 min. inden servering, og smag det hele til igen. 

couscouscitronyoghurt 3,5 %spicy nigella & sesam
10 min.
Couscous og tilbehør

Tilbered couscous efter anvisningen på posen. 

Rør den færdige couscous med olivenolie, salt, lidt fintrevet citronskal og lidt citronsaft. 

Smag yoghurten til med salt og lidt olivenolie. Anret den i en lille skål, og top den med lidt spicy nigella (gem resten til servering).

28 min.
Anretning

Servér curry i dybe tallerkener med et drys spicy nigella, couscous og yoghurt til. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?