0
Curry med kuller og broccoli
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker (3-4 pr. pers.).

Kom stykkerne i en skål, vend med lidt fint salt, og lad den salte på køl til senere.

jasminris
3 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

broccoli
5 min.
Grøntsager

Soignér broccoli, og del den i små buketter. Skræl også stokken, og skær den i mindre stykker. 

madras karrybouillon (høns)peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Curry

Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm op til medium varme.

Tilsæt karry (pas på den kan være STÆRK, så prøv dig frem), og rist igennem i et par minutter, uden at den brænder på. 

Kom kokosmælk, bouillon og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. 

Kom herefter broccoli i, og kog dem med under låg i 2-3 min.

Smag til med lidt (rør)sukker og limesaft.

Kom fisken i, og vend forsigtigt rundt.

Lad retten komme tilbage til kogepunktet, sæt låg på gryden, SLUK og vent 1-2 min., til du serverer. 

Fif: hvis du, som jeg, elsker smagen af hårdt stegt fisk, kan du med fordel, stege de små fiskestykker på en meget varm pande i lidt neutral olie, inden du kommer dem i curryen.

 

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?