Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Halvér auberginen på langs og rids ned i kødet med en lille kniv. Gnid lidt olivenolie og salt ned i kødet og bag auberginen ca. 25 min. i ovnen, med kødsiden op, til den er helt mør.
Snit rødløgene i tynde strimler.
Sæt en gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene til de er møre og tager farve i kanterne. Kom så linser og krydderiblanding op i gryden og rør rundt et par gange. Dæk med vand og lad det simre under låg stille og roligt til linserne er helt møre og blevet til en grød. Tilføj evt. vand undervejs, hvis gryden er ved at koge tør. Smag til med salt til sidst.
Skær agurkerne i store tern. Hak koriander groft med en kniv, både stilke og blade. Vend yoghurt, koriander og agurk sammen i en skål og smag til med lidt salt og godt med groftkværnet sort peber.
Hak nødderne groft med en kniv.
Anret daal i en dyb tallerken med aubergine ovenpå og cremede agurker ved siden af. Slut af med et drys nødder.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()