0
Daal med lune fladbrød, mynteraita og mango

Daal med lune fladbrød, mynteraita og mango

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker en varm, fyldig daal. Her med lune fladbrød og ekstra meget lækkert på toppen. 
HUSK at det er super vigtigt at salte, ikke mindst når du laver mad med bælgfrugter. Smag til undervejs, så får du den bedste smagsoplevelse. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Tag pizzadejen ud af køleskabet.

Linser

Skyl linserne og kom dem i en kasserolle med vand der dækker + 2-3 cm op. 
Kog dem helt møre. Spæd med mere vand, hvis behov. Ca. 15 min. 

 

løgauberginetomatermadras karrydaalkrydderikokosmælk
2 min.
daal

Hak løgene og skær auberginen i små tern. Sauter begge dele i rigeligt olie i 7-10 min. Tilsæt gerne en spsk. smør til sidst.

Skær imens tomaterne i tern og tilsæt tomat og linser til auberginen. Sauter i et par minutter. Krydr undervejs med salt. 

Krydr med madras karry og daalkrydderi. Tilæst kokosmælk og lad din daal simre i ca. 10-15 min. Rør undervejs opg tilsæt vand, så den hele tiden har konsistens som tyk havregrød.

pizzadej - på surdejmangoyoghurt naturelmynte
18 min.
Brød , mango og raita

Del dejene i 2 stykker hver. Rul dem ud til tykke fladbrød og steg dem i lidt olie på en eller flere varme pander. Pak dem i et viskestykke og i en frysepose, så de holder sig bløde og varme. 

Skær mangoen i tern. Vend den med en smule eddike og sukker. 

Rør yoghurt med salt og hakket mynte, samt en smule olivenolie. 

dukkah
29 min.
Anretning

Anret daal i dybe tallerkner. 
Top med raita, mango og dukkah og servér straks med lune fladbrød.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?