
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at snitte løget i tynde skiver. Sæt en gryde over på mellem varme, og tilsæt lidt olie. Sautér løgene i 2-3 min., uden at de tager farve. Tilsæt så linser og krydderblanding, og lad dem sautere med et minuts tid. Dæk det hele med vand, krydr med lidt salt, og lad daalen simre under låg i ca. 15 min., til linserne er kogt til en grød. Spæd til med vand løbende, hvis det er nødvendigt.
Pluk hjertesalaten ud i både. Skræl majroerne, og skær dem i små tern. Vend hjertesalat, rucola og majroer sammen i en skål.
Pisk en dressing af lige dele lys eddike og olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet, sort peber. I alt skal du bruge ca. 1/2 spsk. færdig dressing pr. person.
Vend dressingen sammen med salaten lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side, og krydr med salt og groftkværnet sort peber.
Anret daal i bunden af en dyb tallerken med stegt fisk og salat ovenpå.
Velbekomme!
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften